Links

Relevante links:

 • Radboudumc
 • Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis
 • Radboudumc Dekkerswald
 • Longfonds
  Uitgebreide informatie over astma, onderzoek naar astma en recente ontwikkelingen.
 • Longfonds – AstmaKids
  Uitstekende website met veel informatie en uitleg (filmpjes, spelletjes, quiz) over astma en allergie, speciaal voor kinderen.
 • Longfonds – AstmaKids voor ouders
  Uitstekende website met veel informatie voor ouders van kinderen met astma.
 • Pollennieuws
  Up-to-date informatie over pollen die voor hooikoorts-achtige klachten kunnen zorgen. Kijk welke pollen er in de lucht zijn en of u of uw kind daar last van heeft. Ook kunt u hier de ‘pollen-app’ downloaden waarmee u uw klachten kunt bijhouden en kan relateren aan de pollen die er in lucht zijn/waren.
 • www.astmaproject.nl
  Op deze website vindt u goede en inhoudelijk juiste filmpjes over astma en astma-medicatie: voor jonge en oudere kinderen. Medicatie helpt pas als je het (goed) neemt!
 • http://inhalatorgebruik.nl/nl/home
  Op deze website vindt u instructiefilmpjes, voorlichtingsmateriaal en inhalatieprotocollen.
 • www.hetklikt.nu                                                                                                                                             Sinds begin 2015 wordt er bij kinderpoli RAAcK Dekkerswald gebruik gemaakt van een online vragenlijsten systeem, KLIK, in navolging van de NCSI welke op Dekkerswald al breed gebruikt wordt bij volwassenen. KLIK is een methode om de Kwaliteit van Leven van een kind met een (chronische) ziekte en diens ouders systematisch in kaart te brengen. Onder Kwaliteit van Leven verstaan we: het lichamelijke, emotionele, sociale en schoolse functioneren. KLIK laat zien wat het kind vindt van zijn of haar Kwaliteit van Leven tijdens de ziekte en behandeling. KLIK gaat als volgt te werk. Een kind, jongere of ouder vult voorafgaand aan een consult met de kinderarts of de verpleegkundig specialist een vragenlijst in op de KLIK website. De antwoorden worden omgezet in een overzichtelijk KLIK PROfiel. De kinderarts of de verpleegkundig specialist zoekt dit web‐based PROfiel op tijdens het consult en bespreekt dit met de patiënt en/of de ouders. Met het KLIK PROfiel is het mogelijk om snel te zien hoe het met kinderen gaat. Het is daardoor mogelijk om eerder en beter hulp te bieden als dat nodig is. KLIK wordt op dit moment gebruikt voor een deel van de kinderen en jongeren die bij RAAcK locatie Dekkerswald komen, afhankelijk van de leeftijd en medische diagnose.

  .

 

 

 

 

” Heeft u een tip over een handige link? Geef het aan ons door, zo helpen we elkaar verder! “